OPLEV UDSTILLINGEN FRA 29. MAIJ TIL 7. NOVEMBER I DET EUROPæISKE HANSEMUSEUM

EHM_LEGO_Titel

fra 29. maj til 7. november

REJSEN IGENNEM HANSEHISTORIEN VIST MED  LEGO-KLODSER

Som et af de største legetøjsmærker i verden begejstrer LEGO store som små. Hansemuseet vil bruge de farverige klodser til en kreativ fremvisning af historien. I samarbejde med Rene Hoffmeister (LEGO Certified Professional) vil seks forskellige scenarier fra hansehistorien blive bygget med en imponerende detaljerigdom. Modellerne muliggør en enestående oplevelse af fortiden for hele familien.

Farverig tidsrejse

Ved floden Newa omkring år 1200

Scenariet ved floden Newa viser handelsskibende før de ankommer i Nowgrood. Købmændene fra de forskellige områder slutter sig sammen her for at tage på rejsen sammen. Bevæbnet og i fællesskab prøver købmændene at bringe deres varer sikkert i mål.

Markedet i Brügge omkring det 14. århundrede

Købmænd fra næsten alle regioner i Europa handler med deres kostbare varer i Brügge. Varerne kommer fra alle kendte dele af verden og bliver bragt hertil. Scenen viser den livlige handelshalle i byen. Der bliver forhandlet luksusvarer som pels og stearin, men også varer som tørfisk, korn og sild.

Pesten i Lübeck i det 14. århundrede

Pesten forandrer byerne. Hvis man ikke er tvunget til at forlade huset, forbliver man i hjemmet. Kun arbejdere som bliver nødt til at sikre deres overlevelse er ude på gaderne. I det uhyggelige scenarie ser man pestvognen som indsamler lig, der skal bringes ud af byen. Pestkurve brænder på gaden, da folk tror, at røgen renser luften og husene med syge mennesker bliver markeret med et kryds. Næsten en tredjedel af befolkningen dør af pesten.

Kontoret i London omkring 1500

I det 15. og 16. århundrede udvikler London sig til en handelsmetropol. I Hansekontoret ved Themsen bor især købmændenes sønner, som nyder at vise deres rigdom. Det viste scenarie giver indblik i den livlige handel ved floden. Købmændene fra hanseområderne får mere og mere indflydelse og magt i London. De bytter især pels og stearin fra østen imod uld, tin og andre varer.

Hansedagen i Lübeck i 1518

Det vi kalder hansedage i dag, var dengang møder med repræsentanter fra de forskellige byer i hanseområderne. Her bliver der talt om organisationen af handlen, der bliver lavet handelsaftaler og konkrete udfordringer og konflikter bliver diskuteret. Repræsentanterne opholdt sig i Lübeck i tre uger. Scenariet viser hansedagenes mødested: Rådhuset i Lübeck, hvilket blev dekoreret festligt til anledningen.

Kontoret i Bergen i det 18. århundrede

Hansekøbmændene har siden 1343 haft et kontor i den norske by Bergen. Kontoret består af 20 gårde der ligger ved siden af hinanden. Vigtige handelsruter forbinder Bergen med England og byerne ved vest- og østkysten. Det er især tørfisken som bliver eksporteret fra Norges til resten af Hansaen. Tørfisken er central for mandskabernes overlevelse, der er på havene i lang tid. Scenariet viser købmændenes hårde liv i norden.

Gefördert durch: